Wallpaper Kujang 1

Awalna awahing ku kataji hasil karya kolot baheula, salah sahijina mangrupakeun Kujang (Kujang Pusaka, KudiHyang).  Sok sanajan teu pati apal nu jadi silokana, jorojoy weh bet aya ide hayang nyieun, mimitina curat-coret, terus di rarapih ngangge CorelDRAW sareng Adobe Photoshop, nya sakieu buktosna nu aya di handap ieu, mangga bae ka baraya sadaya nu bade ngunduh teu kenging asa-asa, etang-etang abdi ngiring ngamumule, atawa pangemut nu jadi ciri bagian tina kabudayaan nu aya di Tatar Sunda.

Kujang Urang

Wallpaper Kujang 1

kujangpuraga

Kujang Raksa

kujangkundang

kujangkarsagada

kujangpasundan1

Kujang Tombak Cupu


155 responses

  1. Wilujeng…….Sae pisan karya kreatifna. Bade nga-download ah kanggo hiasan dina screen saver sareng dina bahan slide presentasi. Tos aya nu nganggo kangge motif batik? Cobi tawiskeun ka perancang batik, tangtos tias dikomersialkeun panginten. Wilujeng sakali deui.

  2. imajinasi anu kiat kaluar tina jiwa anu kiat, ngabelesat kaluar tina paradigma anu standar. Wilujeng ngambah alam tanpa wates..! Punten, abdi ge nyimpen file gambar sadayana, mangga teraskeun engke ku abdi didownload deui he, he, he…

    wassalam
    dudi_ss

  3. Salam kenal ah kanggo Akang,

    Alhamdulillah ku nembe ningal gambar na ge abdi reueus, gening seueur model kujang teh nya abdi nembe uninga, ngiring ngunduh nya kang kanggo koleksi.
    upami tiasa mah corak-corak/motif batik nu aya di jawa barat ge ditampilkeun atuh kang.

  4. ass.wr.wb. Simabdi nyuhunkeun ijin ka salira sing ridho manah jembar hate, mugia ngijinan kumargi abdi bade ngopi ieu walpaper. Duh meni sarae pisan gambarna. Haturnuhun pisan. Salam :-)

  5. Alhamdulillah gening aya keneh nu ngamumule budaya karuhun urg..muga2 wae cing tetep lestari budaya sunda teh..nyuhunkeun yeuh gambarna kang..nuhun..

  6. Sampurasun…
    Mani asa muriding ningali wallpaper anu sakitu saena sapertos aya rohna. Nuhun Gusti!… Geuning masih aya urang sunda anu ngamumule kabudayaan karuhuna… Punten Kang abdi nyuhunken gambarna, teu hilap nyuhunkeun alamat Engkang sakantenan.

  7. Sampurasun…
    Sararae pisan gambarna…
    bade tumaros… kumaha lamun gambar2 ieu teh di jantenkeun gambar dina kaos, janten oleh2 ti tatar sunda…
    Tos aya rencana ngadamel kaos tapi gambarna teh senjata2 tradisional indonesia…
    Hatur nuhun…

    • Rampes, upami rencana mah tos aya Kang, samalah desaina mah tos didamelan mung dipeuyeum keneh, nyakitu tea teu acan aya cicisna kanggo modal :). Hatur nuhun parantos linggih di Galuhkiwari.

  8. Neraskeun, Kang nyuhunkeun ka iklasnana wireh salah sawios gambar diluhur ku abdi sareng wargi sunda di Samarinda dipasang dina background panggung, umbul-umbul, spanduk, uleman dina raraga “Pagelaran Apresiasi Seni Budaya Sunda” kaping 15 Agustus 2009. Pagelaran ieu diniatkeun kanggo ngangkat ajen budaya Sunda di Kaltim, ngaraketkeun duduluran diantawis urang sunda didieu oge sareng seler sejen da sakumna organisasi/paguyuban etnis anu aya di Samarinda di ulem sadaya. Ari anu bade tampil nyaeta: anu utami Samba Sunda, dibuka ku degung ti Paguyuban Wargi Sunda LNG Badak Bontang, panyelang Calung ti Wargi Sunda Balikpapan plus bobodoran….
    Sakitu kapihatur, mugia Alloh males kasaeaan Akang lakung sae tur ageung.

  9. bagusss banget wallpaper kujangnya saya memang tidak bisa bahasa sunda tapi saya sangat cinta dengan senjata kujang. bentuknya futuristik……Maju Kujang Siliwangi

  10. ass..punten nyakang sim abdi bde nyuhunkeun izin kanu nga damel ieu blogna,,simabi teh hoyongngadamel logo komunitas abi tapi hoyongngalebetkeun kujang dina logona amih katingal orng sunda na serta kerajaan galuhna…kumaha kang bilih bde ngabantos ksim abdi?wasalam

  11. sampurasun baraya sunda, alhamdulihah ya ..allah meni sakitu saena eta kujang sareng tuhagana, abdi nepi kareus kieu ninggal eta kujang anu tos di papaes kuaakang

  12. sampurasun baraya sunda, alhamdulihah ya… allah meni sae jaeung tohagana ieu kujang matak reus nuninggalna hampunten kang bade ngunduh ah, punten kumahanya abdi hoyong ngagaduhan eta kujang gadunh informasina

  13. ieu kulawarga sa sunda ngiring nga recah dina kahirupna alam dunya….sampurasun kasadayana abi urang sunda teu apal kedah kumaha ngan lumantung kana raga dina sunda (susun di dada)salam silat turohim kasaparakanca ……………rampes.

  14. Wah saya mah kagum kang. Masalahna nga gambar kujang kieu, sanes teknik dina corel atawa photoshop na nu kedah faseh, dina pengetahuan tentang kujangna oge kedah paham.

  15. hiji -hiji geus ngabukti,
    ciciren urang nu sajati,
    numawa ajrih dina diri,
    pikeun kajayaan sunda nu mukti.

    pileuleuyan Pajajaran,
    tong saleumpang kuring maturan.

  16. Ping-balik: 2010 in review « Bale-bale Galuh Galeuhna Galih

  17. hatur nuhun kang ku abdi di anggo di sakola wallpaper na kanggo presentasi seueur nu kataji kang,di antos koleksi nu enggalna, sakali deui hatur nuhun

  18. Sampurasun, bagja pisan tiasa mendakan gambar kujang anu sarae, ngiring nyedot kang… sareng nyuhunkeun widi bilih ke sawaktos-waktos sim kuring nempelkeu dina web atanapi prosil fb.
    Hatur nuhun..

  19. asskum kang punten ku abdi di download gambar na sae pisan,abdi bangga gening aya keneh nu resep tur cinta budaya asal urang,hatur nuhun tos ngamumule budaya urang asli,mugi janteun conto kanusanes na pemuda-pemudi di tatar sunda,aaammmmmiiiiii,gmbr na bade dipajang di FB abdi tong bendu nya kang,nyuhunkeun izin na ti akang

  20. Kang, meni sae pisan, ieu manah langsung ngageter. Ukeun widi kanggo motif batik, kaleresan abdi nuju diajar ngabatik di batik bogor handayani geulis, niat ngamumule warisan karya karuhun. Hatur sewu nuhun, Kang.

  21. Sampurasun….
    salam pangwanoh…..
    dina raraga ngamumule sunda kiwari… hoyong neda widi kangge tiasa balakecrakan dina email…
    nyungkeun di waler kanu email pribados
    hatur nuhun sateuacana…

  22. sampurasun…Haturan… pangersa…, tos ngersakeun nyandak ciri anu maranti ti lemah cai pasundan, ngaraksa pusaka urang sunda anu baheula jaya….., nyuhunkeun widi simkuring kangge mundut gambarna…. bagja tanah sunda gaduh nu sapertos salira

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s