Situs Gunung Susuru

Situs Gunung Susuru

Berangkat isuk-isuk keneh kana jam salapanan, ngahaja ambeh seger itung-itung olah raga, ti Sukamulya leumpang mapay-mapay jalan bari nitenan sabuderan eta tempat, sawareh keur aya nu paranen asa matak waas jeung nineung.

Rada renghap ranjug oge napas teh da lumayan jauh, bubuhan tara olah raga geus mangtaun-taun,  rencana teh memeh nepi ka Situs rek mampir heula ka rorompok na Pak Adang, ih geningan pas tepi teh jalmina tos teu aya di rorompokna anjeuna ti isuk keneh tos angkat ka Situs, antukna di teruskeun we lalampahan teh.

Situs teh pernahna, di Kampung Bunder, Desa Kertabumi Kecamatan CiJeungjing-Ciamis. Samemeh asup ka Situs ayeuna mah aya nu nuju damel Pemancingan malah jalana ge di alusan sok sanajan masih keneh taneuh. Pelataran Situs aya diluhur, sisi-sisina jungkrang nu lumayan jero, kurang leuwih aya meureun 100 meteran mah. Titinggal nu aya di Situs diantarana Batu Patapaan, Batu Palinggihan (jigana tempat musyawarah) bentukna punden berundak, Guha, Keramik, Menhir, Tulang-tulang anu tos janten fosil. Hasil panalungtikan mah ieu Situs teh Peninggalan abad ka-7, paling heunteu sajajar sareng Situs Karang Kamulyan, beu! atuh tilas Kerajaan naon? Engke di sambung deui ah…

10 responses

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s