SMS

Poe Jum’at pabeubeurang, keur ngeunah-ngeunah rineh bari lelenyepan, kring teh SMS ti baraya urang RajaGaluh, ” Kang, Abdi di Bandung, tiasa nganter teu kukurilingan mungpung nuju di Bandung, ayeuna abdi nuju ngurus kelakuan baik di Polda,” kitu eusi SMSna teh. Asa kabur pangacian keneh rek ngajawab SMSna ge, atuda malemna begadang nepi ka jam tilu subuh, di antep heula teu di waler, teu lila mis kol, wew atukna di telepon, akhirna nyanggupan rek nganter.

Panggih teh di ITC Kebon Kalapa, jol pendak ge malah langsung hayang dahar heula, cape cenah ti isuk can kaeusian, heheh. Bari balakecrakan anjeuna nerangkeun yen keur nyieun susuratan teh hayang gawe di Korea. Leuh teuing meni jauh-jauh teuing, alesanna mah cenah di lembur geus teu aya harepan, sugan di nagara batur mah aya panghasilan nu gede. Na hate,” Enya kitu di urang geus euweuh deui harepan?. Deudeuh teuing mangkaning ninggalkeun budak nu masih keneh leutik, ngareret hayang neuleuman hate budakna nu keur nyedot es jeruk bakat ku hanaang.

One response

  1. duh… karunya teuing anaking. padahal aya paribasa “hujan batu di negeri sendiri lebih baik daripada hujan batu di negeri orang” Tapi mun bener aya hujan batu kabayang nya lur imah ruksak, sasatoan paraeh…nu miara na oge nya maot! Aya naon di nagara urang nepi ka hese2 teuing nyiar jang kahirupan?

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s