Ngala

“Ayeuna mah Ted di balong caraang, gawir anu gigireun susukan ditutuhan, matak enakeun moal loba teuing dipake sayang bayawak,” ceuk ki Lanceuk, ngabejaan. Maenya kitu ceuk hate teh. ” Enya atuh ngke mah sakalian marab rek dilongok Kang,” kuring nembalan. Ayeuna mah ari mulang teh hayangna ngusep, reuseup atuda ari geus nyorangna. Ba’da lohor kuring tuturubun bari mawa parab rek ngawur, breh teh ari nyampe enya geningan tatangkalan teh dibabad. Nyeulek aya, ambek kapegung, rek teu ambek kumaha tangkal gedang anu anyar nang melak beak katinggangan, kai-kai pasulangkrah ngahalangan liliwateun, geus puguh dangdaunan jeung regangna mah numpuk disusukan, Subhanallah na ieu nu nuar teh teu jeung aturan kieu, ngan hayang ngajual na wungkul. “Ayeuna mah caraang nya A,” Mang Uju nu keur nuaran kai ngageuntraan bari sura seuri. Teu ditembalan ieuh, jero hate mah mendekel,” nurustunjung caraang kumaha ari sareukseuk kieu mah, ku urang mah diapik-apik diberesihan, melak gedang sisi susukan, isukan buahna bisi harayang tinggal ngala, atuh gawir bisi usum hujan meureun aya panahan cai. Jeprut !!!, antukna teu rek nguseup. Isukna diteang deui, sugan jeung sugan salah panyangka, bisi kamari mah can kaburueun diberesan deui urut nuaran teh, weleh geningan anjog ka balong kitu keneh, kai na dibarawa dijual, urutna mah paburantak teu puguh rupa. Bener geningan reuseupna ngan saukur ngala.

One response

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s