Ulin Sakahayang

Rencanana mah geus lila, kuring deuih anu salah make loba carita, deur teh kisobat nu di Bandung harayang ulin ka Gunung Susuru jeung Panjalu. Ba’da jum’at geus tatan-tatan, persiapan itu ieu geus disiapkeun, kapegat hujan gede pisan antukna berangkat teh jam dua leuwih, lalampahan dijajap ku cuaca anu tiis, dua motor nyemprung kawetankeun mawa kuring, Kang Feri, Kang Eri jeung Ki Dayat.

bitu

(Kang Feri gagayaan dina motorna heheh kade ah bilih bitu deui)

Palebah Lewo, ban bitu (jigana Kang Feri can mandi yeuh heheh), sabari istirahat ban di tambal heula, ongkoh teu kuat hayang kahampangan, beut lembur teh asa wawuh, dipikiran, aih geningan enya kuring asa pernah ka ieu tempat, bener pisan lembur Bojona Pak Beni, boa-boa yeuh teu uluk salam ka nu di Lewo jadi ban bitu heheh. Kuring nga sms ka Kang Eri, teruskeun wae ngke dagoan di Mesjid Ice da ban motorna Kang Feri bitu keur ditambal. Kurang leuwih 15 menit motor geus hade deui, nyebret rek nyusul nu ti heula, lebah terminal malangbong ka susul teh keur arudud, yeh ari sugan teh geus nepi mana, ditanya teh majarkeun sieun sasab, enya bener kituna mah da tadina ge rek milih jalan anu ka kiri, euh atuh mun ka kiri mah lebeng moal ka pangging deui da eta mah nu rek ka Wado, heuehuy deudeuh. enya bener alus pisan pamadegan teh!.

Bareng deui lalampahan teh, wanci geus reupreupan nepi ka Cihaur beuti, jalan baseuh tas hujan gede katingalna mah. Jam lima leuwih dua puluh menit geus nepi ka Tonjong, ngahaja motor teh sina kakanan teu ka alun-alun, rencana teh cuang diajak ulin ka Jamban Sari. Alhamdulillah nyampe gening, rineh heula bari arudud sibeungeut bari ngareureuhkeun kacape. Cag heula ah, ngke diteruskeun deui…

6 responses

  1. ah, ngiring ngulampreh di dieu
    sanaos HP teu ngangge nu canggih alias 3G, tapi kenging panginten leleson di dieu mah

    sanajan ngan sajorelat,
    sanajan ngan saliwatan,
    abdi mah bade ngalenyap heula🙂

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s