Seungit

“Anjeun nu wani-wani mukakeun turub!” sakedapan kuring ngahuleng, ngahuleng neangan pijawabeun bari nitenan awakna nu jangkung badag kajaba mawa pakarang. Naha Kuring salah! naon bedana kuring nu anyar jeung nu geus puguh rengkolna saheulaan ti kuring. Mukakeun, dikorehan bakat ku hayang apal jeung nyaah, sugan aya pulunganeun keur kuring. Lain eukeur ngagerihan naon nu geus kaliwatan. Wawangina mawa bagja keur kuring. Sampurasun.

4 responses

  1. Sampurasun dulur . Simkuring seja ngadugikeun pamendak sakedik-kedikeun, carita-carita anu di serat narik ati simkuring, mung dina cara nyerat asa rada ningnang utamana dina cara nyerat : eu ,e`,e sapertos carita Seungit Diluhur :
    Seungit eta cara nyerat leres
    Sakeudapan cara nulisna nu leres: Sakedapan
    Ngahuleng = cara nyeratna leres
    Ngageuriahan = kedahna cara nyeratna”ngagerihan”
    Sakali deui pangapunten cara nulis : eu e` sareng e mugi dibenteunkeun

  2. Sampurasun…… punten nembe tiasa ngalongok deui .
    Halooo Saderek Ade Saputra , Nuhun-nuhun parantos dikomentaran , sareng parantos dileres keun muhun nuhun nuhun pisan.
    Mugi Sundakiwari tetep langgeng Geusan ngamumule Bangsa,Bahasa sareng Budaya Sunda sangkan tetep Lestari (Naon atuh nya Basa Sundana Lestari teh….? ) hehe.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s