Nadoman, Pupujian

Emut keur leutik, memeh maghrib sok aya pupujian, matak nineung, ari eusi pupujian na teh kieu:

ANAK ADAM

Anak Adam anjeun di dunya ngumbara
umur anjeun di dunya téh moal lila

Anak Adam umur anjeun téh ngurangan
saban poé saban peuting dicontangan

Anak Adam paéh anjeun téh nyorangan
cul anak cul salaki jeung babandaan

Anak Adam paéh euweuh nu dibawa
ngan asiwung jeung boéh anu dibawa

Anak Adam pasaran téh lolongséran
saban poé saban peuting gegeroan

Anak Adam anjeun kaluar ti imah
digarotong dina pasaran tugenah

Aduh bapa aduh ibu abdi keueung
rup ku padung rup ku lemah abdi sieun

Anak Adam di kubur teh poék pisan
nu nyaangan di kubur téh maca Qur’an

33 responses

  1. PUPUJIAN KANGJENG NABI

    Gusti urang sadayana
    Kangjeng Nabi anu mulya
    Muhammad jenenganana
    Arab Qurés nya bangsana

    Ibuna Siti Aminah
    ramana Sayid Abdullah
    dibabarkeuna di Mekah
    wengi Senén dinten Gajah

    Rabi’ul Awal sasihna
    tanggal kaduabelasna
    April bulan Maséhina
    tanggal kaduapuluhna

    Ari bilangan tauna
    lima ratus cariosna
    tujuh puluh panambihna
    sareng sahiji punjulna

    Siti Aminah misaur
    waktos babarna kacatur
    ningal cahya mani ngempur
    di bumina hurung mancur

    Babar taya kokotoran
    orok lir kénging nyepitan
    soca lir kénging nyipatan
    sarta harum seuseungitan

    Keur opat taun yuswana
    diberesihan manahna
    Nabi dibeulah dadana
    Malaikat nu meulahna

    Jibril kadua réncangna
    Mikail jenenganana
    ngeusikeun kana manahna
    élmu hikmat sapinuhna

    Tuluy dada Kangjeng Nabi
    gancang dirapetkeun deui
    sarta teu ngaraos nyeri
    dilap ku hotaman nabi

    Nuju tanggal tujuh likur
    bulan Rajab nu kacatur
    nurut kaol anu mashur
    Kangjeng Nabi téh disaur

    Dipapag ku Malaikat
    nyandak burok nu kasebat
    leumpangna téh cara kilat
    tungganganeun Nabi angkat

    Ti Mekah ka Bétal Makdis
    teu nganggo lami antawis
    ku jalma henteu katawis
    kersana Gusti nu wacis

    Ti Bétal Makdis terasna
    naék na tangga kancana
    mi’raj téa kasebatna
    ka langit Nabi sumpingna

    Tujuh langit sadayana
    jeung Arasy nu pangluhurna
    disumpingan sadayana
    katut surga narakana

    Kangjeng Nabi ditimbalan
    ku Gusti nu sifat Rahman
    anjeuna kudu netepan
    salat muji ka Pangéran

    Kabéh jalma anu iman
    sami pada kawajiban
    salat nu lima giliran
    henteu meunang dikurangan

    Salat éta minangkana
    dina agama tihangna
    jalma nu luput salatna
    nyata rubuh agamana

    ÉLING-ÉLING DULUR KABÉH

    Éling-éling dulur kabéh
    ibadah ulah campoléh
    beurang peting ulah weléh
    bisina kaburu paéh

    Sabab urang bakal mati
    nyawa dipundut ku Gusti
    najan raja nyakrawati
    teu bisa nyingkiran pati

    Karasana keur sakarat
    nyerina kaliwat-liwat
    kana ibadah diliwat
    tara ngalakukeun solat

    Kaduhung liwat kalangkung
    tara nyembah ka Yang Agung
    sakarat nyeri kalangkung
    jasadna teu beunang embung

  2. Aku Punya PR Bahasa Sunda,
    Disuruh Cari di INTERNET…
    Tentang PUPUJIAN…
    Sudah Dapat,Tapi…
    Yang GURULAGU-nya e dan o belum dapet…
    Boleh Minta Tolong Tidak???
    Beritahu Pupujian yang gurulagu-nya e dan o
    Tolong Ya…

  3. Alhamdulillah geuning ka pendak oge,tos lami milari nadoman ieuteh tp sok sanaos teu acan tiasa ngupingkeun ge,langkung saenamah di sadiakeun di mana wae ayana,supados urang sunda tiasa ngadangu,itung 2ngabudayakeun orang sunda

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s