Kajembaran Rasa

Usik sajero ning cicing
Obah sajeroning dada
Usikna , maranti diri
Obah na maranti rasa

Nu nganteur ka lemah sungka
Nyangkaruk geusan ka-puluk
Pasir liuh peupeuntasan
Ajrih ning rasa panggalih

Milih rabi minda rasa
Rabi na ka sang gumati
Rasa na sang guruh minda
Guru na weruh pituduh

Japa na Aji ning diri, geusan mi- diri
Japa na Aji ning rasa, geusan mi-rasa
Japa na Aji ning harti,geusan ngarti
Japa na Aji ning kersa, geusan ngersa

Nyumput buni nembrak caang
Buni soteh niat ati, anu suci
Nembrak caang, ku laku lampah nu nyata
Nu di teundeun di handeuleumkeun

Geusan paneuleuman nana
Nu di tunda dina Hanjuang
Geusan diri nga-daya juang
nya hamo luntur ku waktu

Kapan tapak dina tindak
Kapan galur dina catur
Mun di teang tangtu panggih
Mun di penta tangtu mikeun

Nya hamo laas ku jaman
Pasti-na bakal ka pangggih
Mangrupa balungbung timu
Sabab jangji nu bihari

Hamo nya sulaya pikir
Anu misti, anu musti, tandes
diri nu nyakseni
Geus natrat tulisan-Na

Mo sulaya, ka jangjina
Teges netes tur tetela
Nya diri suratannana
nya alam tulisan-na-na

Kitab-na jagat buana
Moal luntur ku mangsi-na
Moal soek daluang-na
Baca-eun sa tungtung umur

Nya hate kudu rancage
Teges netes tur tetela
Nya diri suratannana
nya alam tulisan-na-na

Kitab-na jagat buana
Moal luntur ku mangsi-na
Moal soek daluang-na
Baca-eun sa tungtung umur

Ci-ri-na satangtung diri
Cara-na sa tapak jagat
Jembar rasa Na-ga-ra- na
Bukti na, Ra-ga sa-li-ra

Kintunan Ki Laras Maya

10 responses

  1. Punteun pisan….. abdi tos wantun maos ieu seratan.
    Rumaos sim abdi jalmi bodo katotoloyo…….., manwi kersa nguningakeun hartosna sareng maksadna ieu seratan teh kanggo naon sareng kamana arahna ?

  2. Abot atuh patarosan ti Kang Omean, numawi abdi ge rada rieut Kang ngamakna’an na🙂. Maklum Kang seratanna kintunan, sanes ngadamel abdi nyalira, tapi panginten eusina mah perkawis ka ikhlasan nu ngancik di dirina masing-masing.

  3. abdi rambisak ..
    ari diri geuning kieu
    sangkilang nembrak dina rasa
    tapi buni weleh teu kadeuleu
    abdi poekeun dinu caang
    abdi sasab tengah poe
    pamuga kanu kawasa
    abdi butuh panungtun diri
    pamuga kanu kawasa
    kersa nungtun diri abdi
    ngabukakeun rasa bagja
    nu nyangkuwek dina dada

  4. susun dada kotektak pangeusi dada lamun hoyong hartosna punten kadirina kedah terang kana rasa sanes rarasaan, rasa rosullulloh, punten ah..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s