Dongeng Karuhun (Nu Kapurba)

Isuk-isuk beberes buku, gorehel teh hiji catetan pamasihan kolot, dibukaan, asa kataji ku judul anu diluhur.

Ari hartina Karuhun teh nyaeta anu jadi lantaran ngasalkeun “ayana” Jasmani jeung Geutih (Rohaniah) urang, nyakitu deui Nuruhun (Wujud Anu Maha Suci=Nu Murba) urang geus kasifatan ku Kamurahan jeung Kaasihan AnjeunNa, buktina:
Ruh urang kasifatan ku Iradat (pengersa) nya tuluy boga Kabudayaan
Ruh urang kasifatan ku Ilmu (uninga) nya tuluy  boga Kanyaho
Ruh urang kasifatan ku Hayat (Hirup) nya tuluy boga Hurip
Ruh urang kasifatan ku Sama (Ngarungu) nya tuluy boga Ngadenge
Ruh urang kasifatan ku Basar (Ningali) nya tuluy boga Nenjo
Ruh urang kasifatan ku Kalam (Ngandika) nya tuluy boga Ngucap

Naha hiji bangsa bae anu ngabogaan Jas-Mani jeung Ruh anu kasifatan ku Kamurahan jeung Kaasihan Nu-Ruhun teh?

Tos heula ah… panjang keneh…

4 responses

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s