Ngidung

Bul Kukus mendung ka manggung
ka manggung neda papayung
ka Dewata neda suka
ka Pohaci neda suci
Kuring rek diajar ngidung
Nya ngidung carita pantun
ngahudang carita wayang
nyilokakeun nyukcruk laku
nyucruk laku nu rahayu
mapay lampah nu baheula
lulurung tujuh ngabandung
kadalapan keur disorang

Bisina nerus narutus
Bisina narajang alas
Palias terus narutus
Palias narajang alas
Da puguh galuring tutur
Ngembatan papatan carita

Ti mendi pipasinieun
Timana picaritaeun
Tetep mah ti Kahiyangan
Ditandean ku Cupu Manik
Cupu Manik Astagina
Diwadahan sarat tangan
Dituruban ku Mandepun
Diteundeun di jalan gede
Dibuka ku nu ngaliwat
Kunu weruh disemuna
Ku nu terang di jaksana
Ku nu Rancage di Hate
Dibuka pating haleuang
Nu menta dipanglalakonkeun

Catetan Ambu

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s