Rancage

Temahna dipicawerang
sada SUNDA tapi lain
bongan saha bongan saha
lain ku jamak nu urang
da ieu mah ngan ngahening
repeh kitu gandeng kitu
taya beda rasana

Mun ENYA ikhlas tina SUKMA
moal beda DIPISARI DIPICAMPLANG

Nya mana ulah ukur uncang2 angge
ulah sok nyusutan mata
matak lamur haruaman
hayu urang-urang pada HADE
ulah sok laku pandita
ari masih CARERAMAN

Ti putra anu medal.
Ti putra anu teu medal.
Guru lahir, guru batin.
ti guru sidik. Ti guru permana.
Ti nu ngukur tangtung,
Ti nu kagungan rahayu.
Ti nu kagungan darajat.
Ti anu ngandung.
Ti anu ngayuga.
Ti luhur anu mayungan.
Ka handap anu nganparan.
Ti gigir anu ngajaring.
Ti tukang anu ngagiring.
Ti hareup anu nampian

Euleung euy! Euleung!
caruluk ngajujur kawung
ngaligarkeun langarina
Eureun euy! Eureun !
saruluk ngajugjug kawung
GUMELAR DI PARAGINA

Catetan AMBU

One response

  1. Galuh Te’h Kudu di Galih Supaya Timbul Galeuh……. Kitu baraya
    Hayu Batur Hiyap Baraya urang mumule titinggal karuhun urang baheula..
    Salam Baraya….

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s