Kawih Heubeul

Daweung menak pajajaran,
Pajajaran kari ngaran
Pangrango geus narik kolot
Mandala wangi ngaleungit
Nya dayeuh geus jadi leuweung
Nagara geus lawas pindah
Satile’mna pajajaran
Digunung gumuruh suwung
Geus tile’m jeung nagaranana

Kana lamping suku gunung
Tengah leuweung luwang liwung
Leuweung laleuwang lungkawing
Leuweung ganggong simagonggong
Barala tempat berhala
Nawing cadasna barodas
Nyerelek cai nyusuna
Cinyusu nu ngawahangan

Gunung gede jiga nu nande
Nandean ka badan abdi
Gunung pangrango ngajogo
Ngadagoan abdi wangsul
Wangsul ti pangumbaraan
Kebo mulih pakandangan
Nya muncang labuh ka puhu
Anteurkeun ka pajajaran.

3 responses

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s