Sastra Ujung Kulon

1. Ujar-ujar panglungguhan para susuhunan Jajar pusaka titis waris karatuan Udagan para kusumah nyampurnakeun badan Nyandak waris pituduh, ti Bumi Suci Banyu Rasa Kahuripan Geusan pibekeleun para satria ngaguar cumarita sangaten

2. Kinayungan nu mawa pangadegan wahyu Cakra Ningrat Utusan ti Pajajaran nu pasti, sanes ti Kalinyamat Lumungsurna teu mawa jimat, tapi mibanda syahadat Olohok lain kabengbat kunu jadi, tapi inget ka riwayat Nalika jaman nu parantos kaliwat

3. Umbul-umbul siloka tanjung bandera Jadi tanda pikeun balarea nu aya Ulah pada baburia, hijikeun tekad bangsa Nincak kana hambalan, napak dina jalanna Gumelar dina waktuna, cumarita dina hakna

4. Kikidung nu mawa beja, warisan ti pupuhu Ulah rek di popoho, lamun rek pada ngagugu Lumaku lalanang jagat, lai oge dikudu-kudu Olahan nu mikahayang, teu surti kapara guru Nurutkeun bae kahayang, ahirna kakurung nafsu

5. Ujung Kulon waris nu pasti, panglungguhan SANGHYANG SIRAH Jumeneng alas mawangi, titis waris Eyang Kudratullah Ulah poho kanu pasti, waris suci ti para kusumah Nitih wanci nu mustari, ngadegkeun amanah prasasti sejarah Gumelar wangsit nu pasti, ngalaksanakeun pancen amanah

6. Kakayaan waris ti gusti, pikeun ngeusi jati diri Ujian pikeun diri, ngawujudkeun ngawangun nagri Lumaku ulah ka lali-lali, komo bari ngaku-ngaku diri Omongan bari teu pasti, nyasarkeun kanu rek ngabdi Nu mana nu sejati pasti, nu nyiloka ngaraksa diri

“kintunanKIKarinding”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s