Dangding Hariring Lawas

Na leunjeuran waregu ngababatang
Diamparan keusik disimbutan halimun
Bentang kukus jadi saksi nyaangan pikeun jadi sajarah
Pakakas haur koneng ajeg nanceb gedengeunnana
mumunggang pasir merenah mere isarah
sirna raga cadu sirna rasa kahuripan sumur panca warna
sedong sanghiang cipta permana girangeun karang kamulyan
pertanda na warisna jalan muru hakna ti yang izati
bakal muka lawang sagala lawang
dibarengan angin mawa wawangian
galuh jeung galih lir gula jeung peueutna
tilu, lima, tujuh tur salapan dulur jeung rahayat katut ponggawana
museur na lengkob bojong salawe tonggoheun leuwi sipatahunan
neundeun kaheman pikeun urang Galuh
guareun hate
guareun rasa
guareun , siareun sakur nu rek patandang.

Nimas Darmawinata

3 responses

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s