Parabot 1

Mangrupikeun salah sahiji karya adiluhung titinggal kolot baheula nu jadi ciri luhungna kabudayaan nu aya di urang. Lumayan itung-itung koleksi keur mah eukeur reuseup kana paparabotan. Panambihna mah nu unik, eta ge nu nitip, diperenahkeun we ambeh sa ayana.

Kujang Bolong Lima Kujang Bolong Lima Pamor

Paku Bumi Peso

Keris Luk 5 cacing kandil

Batu Kepongpong

Gambar 1: Kujang, Gambar2: Pamor Kujang, Gambar3: Paku Bumi, Gambar4: Peso Paraji, Gambar 5: Pamor Keris Luk 5, Gambar6: Cacing Kandil, Gambar7: Teuing Batu Naon, Gambar8: Kepongpong

64 responses

  1. Sampurasun…
    Kumaha damang kang braja..??, Simkuring katarik pisan ku koleksi2na kang braja, upami diwidian simkuring hyng ningalan langsung ka bumi kang braja. kinten2 tiasa teu..? kang braja linggih dimana..?
    Nuhun

  2. Aduh mani saraenya kolelsina, seur pakarang ti patilasan Sumedang Larang. Abdi nuju milarian kujang leutik semu koneng, kinten na pernah ninggal teu Kang, tos lami ngalengitna ti sim kuring teh.

    Hatus nuhun

  3. Aya oge kujang koneng, ornamen na teh jiga gapura mun teu lepat mah, bolongna tilu, mung nu kanan na wungkul da sakedahna mah sajodo. ngke ku abdi di pasang.

  4. saleresna mah bakat ku resep janten milarian kanu garaduheun, biasa we di olo karidhoana sareng digentosan kanggo meser rokok-rokok wae mah🙂.

  5. punten kang, kangge ngamumule budaya urang abdi gaduh cita2 hoyong ngical kujang2 di toko (nu biasa2 wae teu aya isina) kinten2 dimananya tempat tk ngadamel kujang..nuhun infona

  6. Sal;am baktos ka sadaya dulur, sewuputu munajat ka Allah Nu Maha Kuasa, nyaeta kengin/diwarisken ku Karuhun, tah sim kuring teh pawaris anu ka 5 (generasi ka lima) , nyaeta diwarisken pusaka pusaka : Buli buli, paku bumi, tali roma, kayu kaboa (akarnya), kantong macan, keris (watang kerisna ical /goib ). Tah sim kuring parantos nampi sadayana. Cing nyuhunkeun pencerahan/ terawang kana eta pusaka sim kuring. Sugan we pusaka eta teh aya faedahna kana diri pribados, Kana kasean dulur sadaya ngahaturkeun rebu nuhun, wassalam wwb. Salam baktos

    • sampurasun…
      manawi bahan ka tampi….
      buli – buli upami sajodo eta paranti kinasihan sanes asihan
      Paku bumi kanggo pageur sareng kakuatan nu tos nyampak dina diri
      tali roma atekna kanu perkawis pa usahaan
      kayu kaboa rerencangan urang ti pakidulan
      kantong macan angkat – angkatan sangkan gancang
      keris gagangna aya di huluwotan walungan si jala tuna

      eta numunkeun sangkala molongo abdi.
      duka eunya duka sanes….
      cag….

    • alhamdulilah anu janteun raka (kasepuhan )tos dipercanteun kenging atanapi nampi eta pusaka pamugi sing tiasa ngamumulena,sim kuring urang cikeas udik mung tiasa du;a pidu;a ti katebihan insya allah eta pusaka salami urang tiasa ngalenyepan kana naon anu janteun nami pusaka jabarkeun ku tatanan sunda insya allah kapendak fungsi waima mangunatna , he he punteun we sanes bade mamatahn hiber kaheulang da ari uing mah boro 2 kupinter hanteu bodo-bodo acan

  7. Mau Tanya, benda2 tsb punya khodam yg bisa membantu / merusak
    alam pikir manusia?? soalnya saya juga punya benda2 tsb berikut khodam2nya yg bisa komunikasi dgn saya pesan saya:Omat ! jgn sambarangan memiliki benda2 tsb.

    • untuk masalah khodam saya ndak tahu Bu Evi, karena saya sih melihatnya dari sisi kesenian, bentuk, dapur ama pamor. Makasih Bu Evi dah mampir, barangkali nanti ada temen-teman yang lain bisa ngasih masukan.

    • Ups duka perkawis eta mah Kang Din, abdi mah teu acan terang, atuh upami sakitu mah abdi tereh gaduh bimbim hehehe, Kang Didin mah ngabibita abdi lah🙂

  8. leres kang abdi milari nyalira aya dina internet cobian pilari dina searc engina kepompong emas, ke aya ti indonetwork nami CV na ANTIK PRADANA anjeuna nawiskeun 5m kanggo kepompong emas teh. saurna eta kepompong teh tiasa anti cukur, abdi tertarik kana ieu perkawis kumargi abdi gaduh nyalira. tapi di cobian teh teu anti cukur, upami nu kagungan akang kumaha?

  9. Sampurasun Kang Chandra, Alhamdulillah sadaya parabot teh tos kauninga ku sim kuring perwatekannna. sim kuring ge alim disebat sepertos monyet ngagugulung kalapa, tah kukituna lir abdi tataros ka jalmi pinter, ustad, ajengan parihal parabot teh, ayeuna parantos lengkap sadaya termasuk keris nu ical (besi kuning luk 9 ), sareng khodamna kantong macan yen disampurnakan ku ajengan, prinsip sim kuring mah ngan ngalestarikeun parabot ti nini buyut. Tah kukituna sim kuring tangtos ngagunakeun eta teh tetep ngagunakeun kalimah ayat2 ti Allah SWT. Sakatenan kapayunan sim kuring kanggo diskusi/ ngawangkong bade nyuhunkeun no. hp atanapi email kang chandra. Hatur nuhun kana kasaeaanna. Wasalam

  10. Assalamualaikum punten upami bade tumaros mung buli buli teh pertos kumaha saurna sajodo teras kagunaanna kanggo naun ..Punten ah capetang nyuhunkeun bantosan na wae..Hatur nuhun sateuacan.

  11. assalaamu”alaikum wr.wb. nepangken sim kuring deni ti garut seja silaturahmi ka sadaya rengrengan galuhkiwari khususna ka pun lanceuk kang tedy kmh damang?

  12. Ping-balik: 2010 in review « Bale-bale Galuh Galeuhna Galih

  13. Asalamu Alaikum….Sampurasuun…..
    Nepangkeun kang sim kuring dulur ti palih kulon ti serang kumawantun bade ngiring nimrung,horeng masih aya geuning jalmi nu ngamumule budaya sunda pakakas buhun jaman kapungkur kalintang bingahna simkuring mah,sarae pisan deuih kang.Alhamdu Lillah sae pisan eta patekadan akang teh,urang mah nu penting sanes paedah/maunatna eta brng tapi seja ngalestarikeun.

  14. _/\_ sampurasun…. pangersa…
    salam pangwanoh ti abdi urang banjarsari…
    duuuh…. kataji pisan ku pangersa nu parantos kiat ngajagi tur ngamumule budaya karuhun urang sadayana.
    aya paripaos bade kusaha deui dijagina lianti ku urang salaku katurunanna. kitu panginten pangersa..
    sakali deui… hapunten anu kasuhun….
    abdi tos kumawantun ngiring jabung tumalapung.

  15. Sampurasun baraya,utamina pun dulur kang Braja,nyanggakeun pun sapun kasadaya nu lalinggih dina samak pandan bari ngariung parabot buhun…….sim kuring ti tutugan wetaneun Galunggung seja ngiring mapay raratan,cag

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s